Stilte retraite

Stilte retraite in de Achterhoek

Je zoekt

De laatste jaren wordt de druk op ons bestaan groter, of tenminste onze beleving daarvan. Veel gaat snel, de lat ligt hoog, er zijn hoge verwachtingen (al dan niet van jezelf). Een hectische tijd waarin de tegenstroom voor aandachtig leven op gang komt; een bewustwordingsweg van minder denken naar meer voelen. Een stilte retraite geeft je de ruimte om een afstand te nemen van het dagelijkse leven en bewust te voelen. Een moment voor bezinning en verdieping. De stilte vertelt. De stilte luistert. De stilte is.  

Luister naar de stilte, het heeft je zoveel te vertellen -Rumi

Je ontvangt

Tijdens de stilte retraites verblijven we op een inspirerende locatie in de Achterhoek: Centrum Athanor. De locatie sluit perfect aan bij hetgeen waar onze stilte retraite voor staat: rust, ruimte, duurzaamheid en natuur. Een plek om te vertragen, stil te staan en in (hernieuwd) contact te komen met jezelf. Wij gunnen je een aantal dagen in stilte om te ontprikkelen, op te laden en stil te staan bij levensvragen die op dat moment leven. Waar sta je nu? Wat wil de stilte je laten zien? Wat voel je? Gun jij jezelf die ruimte ook? Athanor de hoeve

Samen met acht mede stiltezoekers leven we in de sfeer van stilte, rust en bezinning. Er is voldoende ruimte om ons aan de Covid19 richtlijnen te houden. Het eenvoudige dagritme bestaat uit gezamenlijke meditaties, maaltijden en mogelijkheid tot stilte wandeling, yin yoga, individuele- en groepsgesprekken. Er is genoeg ruimte om eigen invulling te geven aan de retraite, zodat je alle ruimte hebt om de input van afgelopen tijd te kunnen verwerken.  
 

Tijdens het meerdaagse verblijf word je volledig ontzorgt. Met liefde, passie en een groen hart worden door ons de vegetarische maaltijden bereid. Daar waar mogelijk wordt rekening gehouden met dieet/eet wensen.   

Voor wie

Stilte is tijdloos. Alle leeftijden stiltezoekers zijn welkom, ervaring met stilte is niet vereist. Ergens in je kriebelt nieuwsgierigheid om ondergedompeld te worden in de stilte, met alles wat je daar mogelijk tegen kan komen.  

Investering & data

In 2020: geannuleerd. Oorspronkelijke datum 13-15 november.
In 2021: 26 februari vanaf 19.00 uur (na diner) uur t/m 28 februari uiterlijk 16.00 uur (na de lunch).
 

De kosten voor deelname aan de stilteretraite is €325,-. Voor deze investering krijg je in ieder geval: 

 • 2x overnachting op een tweepersoonskamer (meerprijs eenpersoonskamer: €50,- indien beschikbaar)  
 • 2x ontbijt   
 • 2x lunch   
 • 1x diner  
 • 1x coachingsgesprek  
 • 1x groepssessies a.d.h.v. een thema  
 • 1x yin yogasessie van 75 minuten 
 • (geleide) meditaties  
 • 1x stiltewandeling in de natuur

   

   

massage nijmegen maaike het stroomt in jou
Wie is Maaike Marissink;

Holistisch integraal masseurproject assistent zorgorganisatie, (geestelijk) begeleider Stichting Leerhuis Westerhelling.  Maaike is groot liefhebber van stilte, het helpt haar helder te zien. Als jarenlange stiltezoeker heeft ze ervaren dat meerdere dagen samen stil zijn, de stilte krachtig en verdiepend maakt.  Nu begeleid ze diverse weekenden om anderen de ruimte te geven om de stilte met een nieuwsgierige blik te onderzoeken.

Wie is Marleen van de Donk;

Yin yoga teacher en coach met als specialisatie burn-out, werkgeluk en levensvreugde. Marleen van de DonkNa de eerste jaren van haar werkzame leven raakte Marleen in een burn-out. Yin yoga, stilte, natuur en bezinning bracht Marleen terug naar zichzelf. Marleen vindt rust in natuur, kalmte en ontspanning en biedt jou tijdens de stilteretraites door middel van onder andere yin yoga graag ruimte om volledig in contact met jouw mind, body en soul te komen. 

Heb je vragen of wil je eerst nader kennismaken? Voel je vrij om deze te stellen, ik kijk er naar uit je te ontmoeten. 

Aanmelden

Klik hier voor de algemene voorwaarden en voor de AVG