Ga naar de inhoud

Hoe is de stroom in jou?

  • door

stroomt rivier

Stromen

Ga jij met de stroom mee of er juist tegenin? Ben je dammen aan het bouwen in je rivier? Controle? Wat is het tempo van jouw stroom?

Stromend water, als een rivier, een golf, oneindigheid. Dezelfde rivier en steeds een nieuwe rivier. Water is altijd in beweging. Soms is het een dalende stroming, twijfels komen langs, oude pijn komt boven drijven. De stroom valt stil, het even niet meer weten. Dan is daar de opwaartse stroom, het tilt je de lucht in, vol vertrouwen omhoog.

Eigen stroom

Ook jij hebt een eigen stroom. Kun je mee gaan op de golven van het leven? Hoe laat jij je als een blaadje meevoeren met de stroom? Durf je hier op te vertrouwen?
Of ben je dammen aan het bouwen op de rivier? Heel hard werken, de weg van de meeste weerstand. Met het doel om tot goede resultaten te komen? Want dat zou niet kunnen zonder er hard voor te werken?

Moeheid kan een uitwerking zijn van een langere tijd tegen de stroom in te zwemmen. Door massage kan je ervaren dat je ook met de stroom mee kan bewegen en dit niet eng is. De elementen ademhaling en loslaten staan hiervoor centraal. Door ritmisch je lichaam in beweging te brengen (Holistic Pulsing) voel je voel je diepe ontspanning. A-ritmisch zorgt voor het wakker schudden van de plek.

Kracht van de metaforen

Volgens dit artikel in het psychologie magazine over de kracht van de metaforen, kan het tegen de stroom in roeien ook nuttig zijn. ‘Waarom dit beeld? Het doorbreken van een ingesleten patroon is als het roeien tegen de harde stroom in. Als je even pauzeert, drijft de boot terug en zit je al gauw weer in je oude stramien. Maar langs de kant staan je supporters die je een touw kunnen toewerpen of een hand kunnen aanreiken om je door de lastige stukken heen te sleuren. Dus? Je moet doorzetten, maar ook weten dat andere mensen je kunnen helpen’.

Mag ik jou een touw toewerpen vanaf de waterkant? Ik zie je graag op de massagetafel voor een Holistisch integrale massage!