Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen massage

  • door

Antwoorden op de veelgestelde massage vragen

Over de Praktijk voor holistische massage

Kan ik op de bonnefooi bij je aanbellen of heb ik een afspraak nodig?
Ik werk alleen op afspraak, zodat ik voor elke ontvanger de tijd kan nemen.

Welke olie gebruik je?
Earthlite Pro-Lite massageolie, notenvrij, ongeparfumeerd en hypoallergeen (zonder parabenen, mineralen en siliconen). Het bevat natuurlijke geperste Saffloer- en zonnebloemolie, versterkt met huid voedende kokosnoot, abrikoos en avocado.

Moet ik iets mee nemen?
Nee, alles wat we nodig hebben is aanwezig.

Hoe kan ik afrekenen?
Met Ideal vooraf of per factuur achteraf.

Over de holistische massage

Welke effecten kan een massage hebben?
Een massage vermindert je stress(gevoel), vermindert je lichamelijke klachten, verhoogt je weerstand,  stimuleert je doorbloeding, geeft je energie, brengt je meer tot jezelf, maakt je bewuster van je lichaam, versterkt je geluksgevoel, versterkt de balans tussen je lichaam en geest.
Lees het het volledige artikel Wat doet massage met me?

Voor wie is een massage geschikt?
In principe voor iedereen, al zijn er een aantal uitzonderingen waarbij ik niet masseer, of alleen masseer in overleg met de arts óf gedeeltelijk masseer.

Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van; slaapproblemen, spierpijn, hoofdpijn, stijfheid, stress.

  • Ik masseer niet bij: zwangerschap, infecties (zoals koorts, griep, verkoudheid, keelontsteking) en besmettelijke huidaandoeningen.
  • Massage in overleg met de arts bij: antibiotica, hartklachten- en afwijkingen, bloedverdunners, medicijnen met een gele sticker, tumoren, kanker, psychische aandoeningen, antidepressiva, oedeemvorming.
  • Aangepaste massage door niet het betreffende lichaamsdeel te masseren. Bij; acuut trauma, verwonding, letsel, blauwe plekken, zwellingen, verdikkingen, uitslag, bloed uitstortingen, spataderen, botbreuken, psoriasis.

Mag ik gemasseerd worden als ik zwanger ben?
Het wordt afgeraden het 1e trimester (0-14 weken) gemasseerd te worden. Aangezien ik geen aanvullende opleiding hiervoor heb gedaan, heb ik de keuze gemaakt om geen enkele zwangere vrouw te masseren. Aangezien bepaalde drukpunten in je lichaam in relatie staan tot je baarmoeder.

Wanneer mag ik gemasseerd worden na de bevalling?
De richtlijn is vier weken na de bevalling, bij een keizersnede zes weken. Voel goed wat jouw lijf aangeeft en maak een afspraak als je je weer fit voelt.

Welke kleren laat ik aan?
In de regel kleed jij je uit tot aan je ondergoed. Sieraden mogen af zodat ik er niet aan blijf haken. Aangezien ik masseer met olie op de huid, is het daarom handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Uiteraard tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent toegedekt met handdoeken en ik sla deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Voor of tijdens de massage mag je altijd aangeven waar jij je niet prettig bij voelt, dan houd ik daar rekening mee.

Moet ik stil zijn of juist praten?
Holistische integrale massage is een aandachts- en bewustwordingsoefening. Aan het begin en einde van de massage zijn we beiden stil en volg je de gehele sessie met aandacht mijn handen. In de dieptefase stel ik vragen ter verdieping van je thema.

Is het erg om in slaap te vallen?
Het is een teken van totale ontspanning, maar zoals hiervoor omschreven is Holistische integrale massage juist een aandachtsoefening.

Mag er ook muziek aan?
Muziek laat je gedachten wegdrijven. Daarom heb ik de bewuste keuze gemaakt om in stilte te masseren, zodat we beide aandachtig aanwezig zijn bij dat wat Nu is.

Mijn buik borrelt en mijn neus begint te lopen, hoe kan dat?
Door massage wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd, deze zorgt voor rust en herstel. Je hartslag en ademhaling gaan vertragen, je spijsvertering en je speeksel- en slijmafscheiding worden gestimuleerd. Je kunt vragen om een tissue of even je hoofd op je linker- of rechteroor leggen.

meestgestelde massage vragen

Hoe kan ik hoofdpijn na de massage voorkomen?
Drink voor en na de sessie een glas water, ga niet met een te lege maag de sessie in, eet maximaal een half uur voor de massage iets lichts en geef aan als het je eerste massagesessie is (i.v.m. diepe druk). Meer weten hoe het komt? Lees hier verder in het artikel over Hoofdpijn na massage.

Andere massage vragen?

Staat je massage vraag er niet tussen? Klim in de pen en mail me via maaike@hetstroomtinjou.nl