Ga naar de inhoud

Tips om langer van een massage te genieten

  • door

massage langer genietenLanger vasthouden van de effecten van de massage? Hier zijn 6 tips!

Als je je lichaam te weinig onderhoudt, stapelen de klachten zich al snel op. Een massage is een effectieve manier om klachten te verhelpen en voorkomen. Zo krijgen kleine verstoringen niet de kans om uit te groeien tot grotere, serieuzere gezondheidsklachten. Bij een massage voel je de stress en zorgen uit je lichaam verdwijnen, je spieren komen los, je komt meer tot jezelf, je krijgt nieuwe energie en je voelt je lekkerder in je vel.

Langer genieten van de effecten van de sessie? Met deze tips kun je deze effecten langer vasthouden.

1. Vertraag

Plan voor én na de massage weinig tot geen afspraken, zodat je je niet hoeft te haasten. Als je namelijk gehaast binnenkomt, duurt het veel langer voordat je eindelijk echt tot rust bent gekomen en van de massage kunt genieten. Hol je na de sessie meteen door naar je volgende afspraak? Dan zal je de effecten van de massage meteen teniet doen. En dat is een gemiste kans, in rust zal de massage die je hebt gehad veel dieper doorwerken en heeft je lichaam de kans haar zelfhelend vermogen optimaal te activeren.

2. Douche van tevoren

Zowel voor jou als mij is het prettig dat je voor de sessie een douche neemt. Je zult je dan beter op je gemak voelen, in plaats van bezweet na een dag werken te komen aanhollen. Een korte douche heeft ook als voordeel dat je meer ontspannen bent. De bodylotion kun je voor een andere dag bewaren, de massageolie doet dan namelijk beter zijn werk. Laat voor het gemak je sierraden thuis en trek comfortabele kleding aan.

3. Eet licht

Ik raad je aan om voorafgaand aan de sessie iets lichts te eten. Een hongergevoel tijdens de massage lijdt namelijk af en een te volle buik zal door de druk van de massage onaangenaam voelen. Een massage bevordert je lichaamsfuncties waaronder ook je spijsvertering. De kans is groot dat je na afloop trek hebt. Ga voor een lichte maaltijd en neem het prettige en gezonde gevoel met je mee de dag in.

4. Geef je over

Het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en te voelen. Adem rustig en diep, focus je op mijn handen. Zo kom je gemakkelijker uit je hoofd en in je lijf. Je hoeft niet ‘mee te werken’ door een arm of been op te tillen, laat het los en geef je over aan mijn handen.

5. Geef emoties de ruimte

Een bijkomend positief effect van een massagesessie is het ervaren van inzichten, emoties en gevoelens. Je hoeft hiervoor niet te schrikken als je dit tijdens of na de massage ervaart. Stop het niet weg, maar geef het de ruimte. Je tranen willen en mogen stromen, je emoties laten los en je bevrijdt jezelf hiervan.

6. Drink voldoende water

Hoofdpijn is een veel voorkomende uitwerking na een massage. Het is vaak een teken van uitdroging, verandering in de bloedcirculatie en/of verandering van bloedsuikergehalte. Het is daarom belangrijk om na de massage voldoende water te drinken om allerlei lichaamsprocessen te optimaliseren. Zie ook het artikel Waarom krijg ik hoofdpijn na een massage.