Ga naar de inhoud

Wie is het gezicht achter het stroomt in jou?

  • door

Wie is het brein met de uitvoerende handen achter Het stroomt in jou? Welk gezicht hoort er bij?

Het voelt een beetje naakt en kwetsbaar om deze blog te schrijven, maar toch borrelt er iets in mij dat de (digitale) wereld in wil. Zoals ik al schreef bij de blog Aandacht & ik, ondersteunt het mij om mijn aandacht op één ding te richten. Dit maakt me zuiver, eenvoudig en rustig. Aandachtig in het moment tracht ik mijn dagen en weken te leven. Ontvankelijk en open staan voor dat wat zich in het Nu aandient. Lukt dat 24/7? Oh nee hoor!

Massage

Deze grondhouding vertaalt zich in mijn massages naar een zijnsgerichte houding. Waarbij ik mijn eigen lichaam als instrument inzet, met behulp van de technieken in combinatie met contactvolle, invoelende, aandachtsvolle manier van aanraken. Dít is de helende kracht van aanraking; vanuit  aandacht en gevoel. Wat is er is mag er zijn.

Tijdens deze meditatieve aanwezigheid, ‘weten’ mijn handen de weg. Vanuit intuïtie, het heldere weten zonder tussenkomst van gedachten, geven we samen de massagesessie vorm. Door de jaren heen heb ik deze kwaliteiten en fijngevoeligheid steeds meer ontwikkeld door te doen, door uit te vragen en door me via inter- en supervisie te verrijken.

Stilte retraite

Ook tijdens de stilte retraites (Stichting Leerhuis Westerhelling) die ik begeleid is deze grondhouding verweven. In een context van stilte, ruimte en aandacht, voer ik individuele gesprekken met mede pelgrims. In mijn rol als begeleider / gastvrouw leer ik de levenservaringen lezen, met behulp van aandachtig aanwezig zijn, zorgvuldig volgen en helpen om helder te zien.

Verdieping

Om mijn inspiratiebron te blijven voeden, volg ik regelmatig cursussen / retraites / padbegeleiding bij de school voor Zijnsorientatie bij Jacqueline Vader van Zo wil ik leven. Dit is een visie die de Tibetaans-Boeddhistische wijsheid combineert met Westerse psychologische kennis. Deze visie is ontwikkeld door Hans Knibbe.

“Er is een grote schat in ons. Een onuitputtelijke bron van rijkdom, liefde en helderheid. Dat is onze diepste aard, onze Zijnsgrond.”   (Hans Knibbe)

Kortom, wat is jouw grondhouding? Wat zijn de waarden waarna je leeft? Wie of wat is je inspiratie bron? Hoe blijf je geïnspireerd?