Ga naar de inhoud

Wat doet massage met me?

  • door

Mijn eerste massage ervaring

Even helemaal niks, gewoon Zijn, liggend op een massagebank toegedekt met handdoeken en een deken en dat alles in een lekkere warme ruimte in stilte. Bij deze herinnering verschijnt een grote glimlach op mijn gezicht, ik vind het zó geweldig om gemasseerd te worden! Met heel mijn hart gun ik dit jou ook. Dit is een van de redenen dat ik van masseren mijn beroep heb gemaakt.

Aandacht

En waarom is het dan zo lekker om gemasseerd te worden? Met de onverdeelde aandacht die je van me krijgt, mag je landen in je lichaam. Je lijf is slimmer dan je denkt en een massage prikkelt je zelfherstellende vermogen. De kunst is om je lijf de ruimte te geven dit vermogen tot het maximale te benutten. Eigenlijk gaat het (on)bewust om toestemming, loslaten en accepteren. Ieder heeft hierin zijn eigen pad te gaan, niks is te langzaam of te snel. Vergelijken is niet nodig, het is zoals het is, stap voor stap.
Tijdens het masseren worden je lichaamseigen stofjes endorfine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon) aangemaakt. De stress en zorgen vloeien langzaamaan uit je lichaam. Daarnaast worden je spieren door de verschillende massagetechnieken weer soepel(er) en goed doorbloed.

Aan het begin van de massage nodig ik je uit om je aandacht te brengen naar de plekken waar mijn handen jouw huid raken. Door je aandacht te brengen naar je lichaam, krijgt je hoofd met al haar gedachten minder ruimte met als resultaat dat je hoofd minder ‘vol’ aanvoelt. Ook word je bewuster van je lichaam en leer je de signalen beter te herkennen en te begrijpen. .
Zie het als een ventiel dat open wordt gedraaid om zo alle gedachten als een ballon de lucht in te laten gaan. Hopelijk krijg je daardoor meer energie voor al het moois wat in je zit. Je bent een pracht mens!

Effecten massage

Kortom, door een massage ervaring:

massage ervaring

  • vermindert je stress(gevoel)
  • verminder je lichamelijke klachten
  • verhoogt je weerstand
  • word je doorbloeding gestimuleerd
  • krijg je energie
  • kom je meer tot jezelf
  • word je bewuster van je lichaam
  • versterkt je geluksgevoel
  • wordt de balans tussen je lichaam en geest sterker

Waar wacht je nog op?

Op zoek naar antwoorden op andere massagevragen? Klik hier voor meer verdiepende blogs.