Ga naar de inhoud

Wat is holistische integrale massage?

  • door

holistisch integraal Nijmegen

Definities

Holistisch komt van het Griekse woord Holos, wat Heel betekent. Synoniemen voor integraal zijn algeheel, allesomvattend en volledig. De massage werkt via je fysieke lichaam door op je mentale, emotionele en spirituele lichaam. Al deze lagen zijn met elkaar verbonden, hebben invloed op elkaar én maken jou als persoon.

Hoe gaat een holistisch integrale massage?

Als holistisch masseur zie ik jou als een geheel met al je (levens)vraagstukken. Ervaar je een blokkade, probleem en/of spanning op een bepaalde plek of gebied? Dan stroomt dit door op andere gebieden (emotioneel, mentaal, spiritueel) en in je lichaam. Door de onderling verstoorde balans kunnen klachten en/of ziekten ontstaan.

Bij een holistische massage gaan we samen op onderzoek wat je klachten/spanningen/thema’s je willen vertellen. Wat wil er opgemerkt, geuit en gevoeld worden? Via aanraking kom je dichter bij jezelf en krijg je de mogelijkheid om te voelen in het moment. Door met aandacht te blijven bij datgene wat je klacht te vertellen heeft, verken je je innerlijke binnenwereld en kun je dichter bij de basis van de klacht/ het vraagstuk komen. De ervaringen en inzichten vanuit de sessie kunnen je handvaten geven om de balans in jezelf te herstellen. En mogelijk nieuwe stappen te zetten in de toekomst.

Holistische integrale massage bestaat uit vijf massage technieken die voortkomen uit oosterse en westerse tradities. Te weten strijken (klassieke massage), strekken (klassieke massage), schudden (holistic pulsing), druk (bindweefselmassage) en zachte druk (energetische massage). Met behulp van druk (bindweefselmassage) komt de body-mind connectie tot stand en gebruiken we je fysieke lichaam als ingang tot je mentale, emotionele en spirituele lichaam, alias je binnenwereld.

Wil je het zelf ervaren?  Tijd om bewust te voelen?
Via massage brengt je lijf naar boven wat er gevoeld wil worden.

75 minuten a €80 incl. voor- en nagesprek.
Vergoeding zorgverzekeraar mogelijk.

Boek gemakkelijk online je sessie via de online agenda.

Holisme

Vanuit het holisme zie ik jou en mij als onderdeel van een groter geheel. Aangezien we als geheel altijd meer zijn dan de som der delen. Meer weten over holisme? Luister dan hier de podcast van Holistik over de vijf belangrijkste uitgangspunten.

Op zoek naar antwoorden op andere massagevragen? Klik hier voor meer verdiepende blogs.